Nyheter

 Alpacka i unisex modell

För nordisk vinter kommer en grovstickad kollektion i mjukaste alpackaull.  Den passar  både killar och tjejer, kvinnor och män.

Mössan är dubbel och kan stukas till olika modeller 550 kr

Halsvärmare 450 kr

Halsduk med frans, 150 cm lång 750 kr

Pannband brett dubbelvikt 350 kr

Melerade färgställningar: ljusgrå/vitt, mörkgrå/svart, brun/svart, brun/röd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etniskt

Bingestickning från Halland har inspirerat mig till dessa mönster. Allt började 2014 med en jurybedömd utställning i Tokyo genom Region Halland. 20 halländska konsthantverkare togs ut att medverka och det ena gav det andra. Det blev förutom en utställning på Svenska Ambassaden, ytterligare två galleriutställningar  och en resa till Tokyo.

Ponchos

Ponchon var från början en fyrkantig filt med hål för huvudet och ingår i de sydamerikanska indianernas dräkt. Den fungerar både som ytterplagg på dagen och som filt på natten. Mode blev det först på 60-talet.

Ponchon är det användbara plagget till både vardag och fest! Ute höst och vår med en värmande tröja under, sommartid i trädgården eller på balkongen, som mysplagg i soffan eller över en bar klänning till fest.

Mössor

Det finns en huvudbonad för alla! Det gäller bara att hitta rätt modell och färg. En läcker mössa förhöjer ett vintertrött ansikte och hår, – inte tvärtom. Varje modell kan bäras på så många olika sätt, snällt, tufft eller roligt. Håll huvudet högt och våga synas, det ger dig och din omgivning positiv energi. Mina nya mössor och halsdukar är stickade av den supermjuka ekologiska merinoullen som är så snäll mot huden.

"Svensk design och produktion. Fräcka färgmöten, fria former och fiffiga fantasier.."